Hojleddet's gæstebog

Her er du velkommen til at efterlade en hilsen til webmaster, stille spørgsmål, kommentere artiklerne eller skrive forslag til nye artikler, ændringer eller lignende. Jeg håber du vil ofre 1 minut på dette, så siden kan udvikle sig med dine ønsker og forslag.

Af hensyn til begrænsning af spam og andet uvedkommende i gæstebogen, er der et filter på visse ord, så hvis dit indlæg forsvinder, er det fordi det er sendt til godkendelse før det vises.

webmaster

Indtast en besked

 Forrige 1 2 3 4 5 Næste  Sidste

Skrevet af Anonym, 2007-05-30 11:47:15

Hjemmeside: ingen

ok. hvad med sådan en fisk som molly'en ?

Svar: Du kunne muligvis godt have et par sort molly, men jeg synes de næsten er for store til dit akvarium.


Skrevet af frederik, 2007-05-29 13:16:07

Hjemmeside: ingen

har du selvfølgelig ret i. men den ene af dem foreslog mig også en balihaj som jeg jo bestemt ikke kan have i et akvarie som mit. men vil du stadig forelå mig at anskaffe et par maller4 mere når det nu er pansermaller?

Svar: Ja, der er selvfølgelig en del uheldige eksempler, desværre. Du kan godt have 4 pansermaller mere - det vil de trives bedst med.


Skrevet af frederik., 2007-05-28 13:28:25

Hjemmeside: ingen

når ok. men så er det en pansermalle jeg har :) Men så vil jeg da prøve at købe et par stykker til af dem. men med hensyn på det at købe fisk, så er det svært når man ikke får de rette informationer af dyrehandlerne som f.eks med scalaere. har fået at vide af 2 dyrehandlere at den sagtens kunne gå i et 60 liter...

Svar: Jamen det kan den også - de første 3-6 måneder af dens levetid, derefter bør man op i mindst det dobbelte og helst det 4 dobbelte. Det er svært at sige noget til dyrehandlerne, det er ærgerligt at man ikke altid får korrekt vejledning, men de dækker også meget bredt og kan jo ikke vide alt om både fisk, fugle og alle andre kæledyr.


Skrevet af frederik, 2007-05-27 17:24:43

Hjemmeside: ingen

kan en zebra-sugemalle godt gå i et 60 liters? den sugemalle jeg har er en panda-pansermalle.

Svar: Jeg tror ikke jeg ville give mig i kast med zebra-sugemaller hvis jeg var dig, men jeg har set andre holde dem i ahvarier omkring den størrelse. Panda pansermallen er ikke en sugemalle, men som navnet antyder en pansermalle.


Skrevet af frederik, 2007-05-27 14:55:22

Hjemmeside: ingen

jeg har tænkt på at få et par blå gurami, men er ikke sikker på om det er for stor en fisk til et 60 liters... og kunne også godt tænke mig en stime neonfisk.

Svar: De blå guramier bliver for store, men en stime på 8 neon vil passe fint.


Skrevet af frederik, 2007-05-26 12:05:50

Hjemmeside: ingen

Jeg takker mange gange. skal også lige høre dig om det så går at sætte forskellige pansermaller sammen?

nu er jeg helt nybegynder inden for dette område så hvilke andre fisk kan du anbefale mig så jeg ikke lave et fejlkøb som med min scalare... ?

Svar: Jwg ville holde mig til samme art pansermaller. Platyer er gode begynder fisk og det er kilepletbarber og titteya barber også. Du kunne måske købe 2-3 platyer og enten 5 kilepletbarber eller 5 titteya barber. Der er mange andre muligheder, så det er umuligt at nævne dem alle, men hvis du finder en anden fisk du kunne tænke dug er du velkommen til at spørge om den er egnet.


Skrevet af frederik, 2007-05-25 22:47:01

Hjemmeside: ingen

hej. vil lige høre hvad/hvor mange fisk man kan have i et 60 liters akv.? indtil videre har jeg 1 kampfisk, 1 scalare, 2 guppy'er og 1 panser-malle.

Svar: Antallet af fisk du kan have anhænger jo både af deres størrelse og temperament. En scalare bliver for stor til et 60 liters så den ville jeg skille mig af med. Pansermaller har det bedst i flok så dem ville jeg købe mindst 4 mere af. Hvis du gør det har du 8 fisk og de skal ca. bruge halvdelen af pladsen i akvariet, så du kan godt have 6-8 fisk yderligere eller i alt ca. 15 fisk.


Skrevet af Brian, 2007-05-18 13:30:55

Hjemmeside: ingen

Hej. Hvordan renser man bedst et akvarie som ikke har været brugt i mange år, det er hvidt på glassene, tror det er kalk.

Svar: Hvis det er kalk kan du nemt få det af med eddike og vand. Husk at skylle efter.


Skrevet af lysdal, 2007-05-14 10:40:13

Hjemmeside: ingen

hej nu har jeg renset pumpen.. det lugtede som om der lå et lig der nede men jeg stødte ikke på et... jeg tog og skiftede noget af vandet nu ser det meget bedre ud.. tak for hjælpen..

det er en kanon dejlig hjælp du har givet mig...

Svar: Det er alletiders hvis du har fået styr på sagerne - du er altid velkommen hvis du har andre spørgsmål.


Skrevet af lysdal, 2007-05-10 17:48:08

Hjemmeside: ingen

vi har 32 fisk og en frø.

det plasker ned i vandet.. men dem jeg købte den af sagde godt nok at den ene dys var gået i stykker men at det ikke havde nogen betydning!!

regner da med de rensede pumpen inden de kom med den... slangerne er godt nok helt grønne har det nogen betydning... tror jeg skulle ha startet med et lille et først... grin

Svar: Næ-næ, det er en fin størrelse du er startet med, men du har naturligvis brug for en masse råd og vejledning så du ikke får lavet for mange "begynderfejl". 32 fisk er nok lige i overkantet hvis det er mbuna'er og lignende - man regner ca. med 1 liter vand pr. cm. fisk, men det er ikke katastrofalt mange. Du bliver nødt til at checke at der er drøn på vandet når det kommer ud i akvariet - du kan evt. måle hvor lang tid det tager at fylde et litermål. Du kan bestemt ikke regne med at pumpen var renset da du fik den - tværtimod kan det være årsagen til hele miseren. Når pumpen er slukket dør den gode bakteriekultur og du risikerer til gengæld at der kommer en masse dårlige bakterier ud når du tænder den igen. Jeg ville skifte 4-5 spande vand og rense pumpen og se om det ikke blev bedre.


 Forrige 1 2 3 4 5 Næste  Sidste

Indtast din beskedHar du spørgsmål kan vi kontaktes her