Hojleddet's gæstebog

Her er du velkommen til at efterlade en hilsen til webmaster, stille spørgsmål, kommentere artiklerne eller skrive forslag til nye artikler, ændringer eller lignende. Jeg håber du vil ofre 1 minut på dette, så siden kan udvikle sig med dine ønsker og forslag.

Af hensyn til begrænsning af spam og andet uvedkommende i gæstebogen, er der et filter på visse ord, så hvis dit indlæg forsvinder, er det fordi det er sendt til godkendelse før det vises.

webmaster

Indtast en besked

Første  Forrige 56 57 58

Skrevet af S. Jensen, 2004-07-15 22:49:00

Hjemmeside: ingen

Hej!

Jeg håber, at kunne få et godt råd, da jeg passer nogle fisk i sommerferien. Der er flere arter, som jeg overhovedet ikke ved hvad hedder. Men der var kun én Scalare og det syntes jeg var synd for den, at den ikke havde nogen af sin egen art at snakke med. Så for fjorten dage siden købte jeg en mindre scalare. Nu har den scalare som tilsyneladende er en hun, begyndt at lægge æg op ad pumpen, og den ny scalare (tror jeg sprøjter sin sæd ud over æggene). Men da der som sagt er flere andre arter, bl.a to meget store (guldfisk agtige fisk ca. 10 cm. lange og tykke)er meget ude efter æggene. Så Scalarene har meget travlt med at forsvare dem. Hvad gør jeg, eller snarere, skal jeg gøre noget for, evt. at afskærme for scalarene, så de andre fisk ikke spiser alle æggene? Det ville være ret ærgeligt, hvis æggene bliver spist af de andre fisk.

Hvor længe går der før æggene bliver til unger? og er der evt. noget jeg kan gøre for at det skal lykkedes at bevare de evt. nykomne scalareunger.
Ja! - undskyld min dårlige måde, at udtrykke mig på, men jeg har absolut ikke forstand på, at holde fisk, jeg passer dem bare. Og jeg tror, at dem jeg passer fiskene for, bliver meget overrasket over, når de ser, at der måske kommer nye unger. Men jeg har godt nok lige brug for et godt råd, som jeg håber at du kan være mig behjælpelig med i denne lykkelige tid.

Det er i øvrigt rigtigt sjovt og hyggeligt at passe fiskene. Det ender måske med, at der bliver åbnet en ny interesse i samme ombæring. Hvem ved?

Med venlig hilsen

S. Jensen

Svar: Den adfærd du beskriver er helt typisk for scalaren. Hvis du vil have unger er det sikreste at flytte æggene til et andet akvarium og tilsætte noget anti-svampemiddel, men det har du næppe mlighed for. Derfor er det eneste du kan gøre at håbe at scalarerne kan holde de andre væk, og at de ikke selv finder på at spise æggene, hvilket ikke er unormalt første gang de har lagt æg. Når ungerne er klækket efter 2-3 dage, hænger de i et stykke tid uden at svømme, normalt 5 dages tid, derefter begynder de at svømme selv og så skal de fodres, f.eks. med afskallet artemia, der kan købes i de fleste akvariebutikker. Hvis det ikke lykkes i første omgang, vil de ret sikkert prøve igen i løbet af 3-4 uger. Kig på siden om scalare en gang til (jeg har opdateret den) ellers er du velkommen til at sende mig en mail hvis du vil have uddybet svaret.


Skrevet af Hanne Holberg, 2004-07-12 11:42:00

Hjemmeside: ingen

Jeg har selv i et par år haft den blåstribede Metriaclima sp. "zebra chilumba".... og jeg har fået adskillige kuld unger. Har pt. ingen akvarier.

Jeg har gjort følgende. Når der er antydning af ægpletter, kommer jeg over en 5-6 dage en smule opløst salt i vandet i takt med, at jeg hæver akvariets temperatur til 27-28 grader. Det svarer til det som sker i Malavisøen, nemlig at vandstanden falder i sommervarmen og dermed stiget saltkoncentrationen og dette er præsist lige signalet til at at få unger. Det har virket hver gang. I yngleperioden sætter jeg et glas på skrå i akvariet så unge hanner ikke får adgang til at æde småynglen. Hannen skal derimod blive hos hunnen. Der skal en lille extra pumpe nær ynglepladsen og alle større maller skal fjernes.
Håber du får held næste gang.

Med venlig hilsen

Hanne Holberg

Svar: Hej Hanne, og tak for opskriften - jeg har dog haft dem til at yngle 2-3 gange, men har bare kun fået omkring 4 unger ud af det. Min nye han har endnu ikke gjort ret meget væsen af sig - han bliver mobbet af en Estherea - formentlig den samme der tog livet af den forrige han. Jeg følger udviklingen nøje...


Skrevet af Betina, 2004-07-11 20:30:00

Hjemmeside: ingen

Hej, Rigtig glad for din hjemme side, er nybegynder, og er ret vild med min nye hobby, men er i tvivl om noget, hvordan kan jeg se på en guppyhun at hun er lige ved at føde, så jeg kan sætte hende i rugekasse, har forgæves ledt højt og lavt efter et svar, så håber du kan hjælpe, tak fra Betina

Svar: Hej Betina, det må ellers være et af de mest stillede spørgsmål på diverse fora. Her er den korte version: De føder med ca. 28 dages mellemrum og er meget runde og helt mørke ved gattet lige før de føder. Det bedste du kan gøre er at have et tæt beplantet akvarium hvor hunnen kan gå i den sidste uges tid, hvis du kun har muligheden med fødekassen gælder det om at vente længst muligt - som regel bliver en guppyhun meget nervøs lige før hun føder. Send mig evt. en mail for yderligere uddybning.


Skrevet af taipan, 2004-07-05 22:18:00

Hjemmeside: ingen

hej jeg er ny i faget men jeg syntes at det er vildt godt og jeg lære en masse nye ting om fisk og deres adfærd.
jeg har to kongecichilider.som jeg har svært ved at se hvem der er hun /han er der måske nogen der ved lidt mere om dem ,så ville jeg blive glad

Svar: Jeg kender desværre ikke de nævnte cichlider - har du deres latinske navn? Ellers prøv at spørge på Akvariesiden.dk - du finder linket under Links.


Skrevet af Jonas, 2004-06-29 20:37:00

Hjemmeside: ingen

Hej

Tak for dit svar det ene Par fik unger for godt 2månder siden men de blev spist af de andre fisk, så det er derfor at de er kommet i et nyt akv. ved ikke om det andet par er klar.
men du skriver kraftige vandskift omkring de 30%-40%, hvor tit skal jeg gøre det.

Mvh jonas

Svar: Egentlig ikke specielt ofte, bare som du plejer (hver eller hveranden uge), men skift noget mere vand af gangen - det skulle stimulere deres instinkt.


Skrevet af Jonas, 2004-06-29 20:02:00

Hjemmeside: ingen

hej

virkelig en go hjemmeside.
er i gang med at opdræt Ancistrus der går i et 60L akv, som er 24 grader varmt. og der er 2Par, de er nok omkring 8cm.

har læst det der står på din hjemmeside og i nogle bøger men hvis du har nogle ideer må du da godt skrive til mig

Mvh jonas

Svar: De skal have mulighed for huler, enten under sten, kokosnødder eller lignende, og måske er de lige små nok - min han var lidt over 10cm første gang. Varieret fodring: frostfoder, grøntfoder og kraftige vandskift omkring de 30%-40%.


Skrevet af Michael Larsen, 2004-06-24 20:23:00

Hjemmeside: http://www.tech-nic.dk/akvarie/" http://www.tech-nic.dk/akvarie/>http://www.tech-nic.dk/akvarie/

Smukt..!!, Virkelig flot site, med god og nyttig information.

Din side virker ret gennemarbejdet, hvilket er en fornøjelse at se..og læse.

Speciel din anmeldelse af butikerne er god, jeg har selv været igang med det samme på min site, men følte ikke rigtigt at jeg kunne retfærdigøre en "dom" af en butik, efter 1-2 besøg. (hvilket jeg havde tit i forskellige butiker, nu har jeg ligesom fundet dem hvor jeg vil komme igen (og liste ligner meget det resultat du også er kommet til på din side) *S*

Mvh

Michael Larsen

Svar: Jeg har samme dilemma med butikkerne, men har valgt at kun fremhæve de gode indtil videre, samt at angive hvornår jeg var der sidst, iøvrigt foranlediget af en kommentar fra Tonny fra AkvarieWest.


Skrevet af Dennis, 2004-06-19 03:14:00

Hjemmeside: ingen

Hej! Jeg er selv kun 16 men har alledere haft diverse fisk, inklusiv Tanganyika chichlider og scalare, ellers guppyer, platyer og maller selvfølgelig. Ud over de fisk jeg lige har nævnt har jeg også haft ca. 10 forskellige andre som jeg ikke lige kan komme på. Men forresten, så fik jeg også unger med Tanganyika cichliderne...

Jeg har haft fisk siden jeg var 12-13 år, men stoppede sidste sommer da det blev for meget! (fik andre interesser som piger og fester)

Men! Har fået lysten tilbage igen, så i morgen eller på søndag ordner jeg mit 54 ltr. akvarium og så søndag eller mandag køre jeg ud for og købe nogen nye fisk, og måske senere vil jeg så tage mit 80 ltr. akvarie i brug også, og mit 20 ltr...

Det har været spændende at se din side, og jeg har læst næsten alt på den...

Håber du mailer tilbage når du får tid, ses indtil da...

Dennis kj

Svar: Rart at høre at du har fået lysten tilbage! Check iøvrigt din mail...


Skrevet af Thurid, 2004-05-17 11:23:00

Hjemmeside: ingen

Hej

Jeg er meget fascineret af din hjemme side den er utrolig flot med mange gode beskrivelser og flotte billeder. Det er det rene guf at slubre alt den viden til sig du ligger ud og samtidig følge med i din succes med yngel osv.

Svar: Håber du er glad for dine nye fisk.


Skrevet af webmaster, 2004-05-03 07:03:00

Hjemmeside: www.hojleddet.dk" www.hojleddet.dk>www.hojleddet.dk

Den første entry er forhåbentlig den sværeste, så følg gerne efter med flere.


Første  Forrige 56 57 58

Indtast din beskedHar du spørgsmål kan vi kontaktes her